• Telefon


    +47 90 04 91 58

  • E-post


    post@profil-trebygg.no

Sentralstyrt lys

For sentralstyrt lys er det to hovedsystemer du kan velge mellom: KNX eller Gira eNet.

Gira KNX er et trådbundet system som kan brukes til mange funksjoner i et hus - også lysstyringen. Gira eNet er et trådløst system som er svært fleksibelt og kan bygges ut etterhvert.

Gira KNX, trådbundet smarthus
Gira KNX er et sentralt system som benyttes til mange styringsoppgaver i et hus. Husets elektriske anlegg kan dermed styres sentralt via et styringspanel, app for mobile enheter, fjernkontroll eller smarthusbrytere.

Fordelen med et KNXsystem, er at komponenter fra ulike produsenter kan kobles og kables sammen i ett system. Jo flere deler som knyttes sammen, jo mer lønnsomt blir det. Her ser du noe av det som kan knyttes sammen :

Lysstyring (tidssonestyring, tilstedeværelsesstyring, lysavhengige styringer)
Solavskjerming
Alarmer
Vil du vite mer om Gira KNX?
Les mer under styringssystemer.

Gira eNet - toveis trådløst smarthus
Gira eNet er et trådløst styringssystem for blant annet lysstyring. Det kan monteres i eneboliger, tomannsboliger, rekkehus og leiligheter. Systemet preges av en høy grad av fleksibilitet, da det enkelt kan forandres og bygges ut etter hvert som flere systemer blir tilkoblet anlegget.

Signaloverføringen mellom komponentene i eNet skjer trådløst. Systemet ettermonteres raskere og enklere enn i trådbundne installasjoner, og kan til og med tas med når du flytter. Med et trådløst system kan du koble og dimme lys fra et annet sted i huset eller leiligheten. Du kan styre flere lys samtidig eller koble dem sammen i lysscener. Utbygging av systemet og flytting av betjeningspunkter kan endres uten problemer.

Dette er for deg som er opptatt av komfort, praktiske løsninger og lønnsomhet!
Her ser du eksempler på hva som kan tilkobles av lysstyring i et Gira eNet-system :
Persienne- og markisestyring
Styring av utebelysningen
Lys- og lysscenestyring
Vil du vite mer om Gira eNet-systemet?
Les mer under styringssystemer.